Morten Sørensen – Ove Kroll

Ove Kroll blev i 1990 nr. 2 til DM efter at have tabt omkampen om førstepladsen til nu afdøde IM Erik Petersen.  Lørdag den 29. januar 2017 sad han klar på førstebrættet i mesterrækken mod undertegnede, der – i al beskedenhed – spillede et ganske godt parti.

Signe Sofie Bøss Sørensen – ONJK 2016

Signe Sofie Bøss Sørensens lynsejr i 7 runde i ONJK 2016 i Borne i Holland. Partiet er et klassisk eksempel på, hvad der sker hvis man overtræder den sunde regel om ikke at rykke 2 gange med den samme officer i åbningen. Ud af de første 9 træk får modstanderen er de 5 træk med springeren på c3.

Klubturnering 2013

Klubturnering 2013

13. april var der sæsonafslutning i Vestfjends Skoleskak. Det lykkedes at få 2 af spillene optaget. (Hvis børnene kommer til at vælte brikker, sætte brikker meget skævt på felterne, lave trække om eller ligende, så giver brættet op.)

1. runde

I 1. runde i 1. – 3. klasse gruppe mødte Jakob Svenningsen Jens Erik Præst. Partiet er herunder. Spillet bliver afgjort i træk 19, da Jakob opdager, at Jens Erik har stillet sin dronning, så Jakob kan lave en familieskak. Spillet fortsatte til skakmat, men den sidste del af spillet er desværre ikke kommet med.

3. runde

I 3. runde i 4. – 6. klasse turneringen mødte Birgitte Jacobsen Marius Bøss Sørensen (0. klasse). Partiet er herunder. Læg mærke til Birgittes flotte binding i træk 19. Spillet fortsatte til skakmat, men den sidste del af spillet er desværre ikke kommet med.

Laurits i Skive Skakklub

Laurits Gorm Dahl er begyndt at spille med i “voksenturnering” med 2 timers betænkningstid inde i Skive Skakklub. Nedenstående er Lauritses første sejr i turneringen – og hvilken sejr. En ret overbevisende sejr.

Holdkredsmesterskab 2013 på Breum Skole

Det var første gang, brættet med med ude til en turnering, og jeg dummede mig desværre. Så første spil blev ikke optaget. Andet spil blev fint optaget og live-transmitteret, men da så vi gik i gang med tredje spil, så fik jeg overskrevet andet spil, så derfor er der kun et skakparti fra holdkredsmesterskabet 2013.

Det er fra anden kamp mellem Kjellerup og Vestfjends. Herunder spiller Signe Sofie Bøss Sørensen (Vestfjends) på 2. brættet mod Jakob Kindt Nielsen (Kjellerup).

Reportage fra stævnet kan ses her.

Skoleskaklederen i aktion

Skoleskaklederen skal da også have lov til at få et parti på nettet, så her kommer mit seneste parti i  Skive Skakklub. Det blev spillet 26. februar 2013 som sidste parti i Skive Skakklubs juleturnering.

Jeg er sort og spiller mod Niels Jensen.

Jysk Mesterskab 2013

Nedenstående parti spillede Jakob Svenningsen til Jysk Mesterskab 2013 i Silkeborg. Jakob spillede et udemærket parti og vandt; men kan du finde den sorte brik, der stod i slag fra træk 19 til 22?