“Velfærds”forliget
June 21st 2006 05:51 am
Der bliver ikke sparet på de store ord i forbindelse med “velfærds”forliget. “Historisk”, “Velfærdsforliget gør Danmark til rollemodel” (Fogh) o.s.v.
Tjah bom bom. Jeg ville nu hellere bruge ord som småtterier, pebernødder og lignende om det forhold, at staten hæver efterlønsalderen og pensionsalderen 2 år. I 1998 gik Venstre til valg på at afskaffe efterlønnen og var tæt på at vinde; men efter flere års “borgerlig” kulturkamp er det nu lykkedes Venstre at overbevise vælgerne om, at efterlønnen er noget nær en menneskeret.
Hele debatten om velfærds”reformerne” har været kendetegnet ved, at man har taget udgangspunkt i systemet og de offentlige kasser. Det gennemgående tema har været, hvordan statskassen får krævet nok penge ind til alle de dyre “velfærds”ordninger. Fodringen af den umættelige statskasse har med vores såkaldte borgerlige regering været fokus for debatten. Skatteborgerne er i den debat blot midlet til at mætte statskassen. Det er systemet, der tages hensyn til.
F.eks. det forhold at studerende får mulighed for at gange deres gennemsnit med 1,08, hvis de begynder på en videregående uddannelse efter maksimum to år. Man studerer tilsyneladende for at kunne fylde mange penge i statskassen. Svaret hertil fra politikerne er, at det da også kun er rimeligt, at man hurtig bliver en god skatteyder, da staten jo betaler din uddannelse.
Og det viser jo ganske godt, at jo mere det offentlige tager sig af, jo mere afhængig bliver man, og jo mere bliver ens liv styret derfra.
Det bliver i øvrigt interessant at se, om unge, der følger Forsvarets (statens) opfordringer, og f.eks. tager 3 år i Forsvaret herunder udsendelser med DIB’en, bliver stillet ringere, end dem der tager den direkte vej. Det vil jo ikke rigtig give mening.
MS
P.S. Undskyld den overdrevne brug af “”.