Så frøs light-sodavandene til is

January 2nd 2006 07:18 am

Meget apropos min posting i går. Termometeret viste minus 6. Coca Cola ligth sodavandene var frosset til is. De almindelige Coca Cola var endnu ikke frosset. Sukkeret i Colaen nedsætter frysepunktet.

Så mon ikke frysepunktet for sodavand ligger på -6 °C plus/minus 2 °C alt efter hvilken sodavand det er.

Og jow, jeg har et liv, og det er et yderst interessant emne!

MS

Share

Posted by Morten Sørensen under Fysik & Kemi | 3 Comments »

3 Responses to “Så frøs light-sodavandene til is”

  1. farmer responded on 02 Jan 2006 at 01:47 #

    Ja, det er svært at forestille sig, hvorledes vi skulle være kommet videre i livet uden netop den viden.
    Men få dem nu indendørs; med eller uden sukker.
    Det bliver ret koldt i nat. Jeg har lige startet kornblæseren for at køle kornlageret ned.

  2. Acq responded on 03 Jan 2006 at 12:21 #

    😀

  3. Jesper responded on 26 Jan 2006 at 12:14 #

    Hej Morten…
    Jeg synes også det er et interessant enme. Mit eksempel er bare med øl. Jeg var på skitur sidste år hvor vi havde 25cl ølflasker stående udenfor hele tiden. der opleved jeg noget jeg ikke kan forstå. Jeg tog ind øl inden for og så at den var helt flydende men MEGET koldt så duggen frøs på siden. Da jeg åbnede den gik der kort tid og så kom der en pølse af is-øl op af flasken og ned af kanten, og det blev ved. Jeg har læst dit indlæg med forklaringen med antal partikler, men burde den så ikke også være flydende efter jeg har åbnet den. kan det være noget med trykket her.
    Kan du forklare dette?

Comments RSS

Leave a Reply